Pogona Vitticeps

Baardagaam/Bearded Dragon

Zoeken

Amalgation

Deze website is mede mogelijk gemaakt door Amalgation Webdesign.

Volg ons

Volg ons op Facebook of You Tube en bekijk meer van onze baardagaam video´s. 

Facebook: Baardagamen You Tube: Baardagamen

Uw advertentie

Advertentie ruimte

 

gezondheidszorg Baardagamen: Braken

Braken

Soms komt het voor dat een Baardagaam moet braken/overgeven. Dit komt bij gezonde beesten, die onder de juiste conditie worden gehouden en verzorgd zelden voor.

Symptomen:

De Baardagaam maakt braakbewegingen met zijn hele lichaam. Soms wordt hierbij de baard opgezet en wordt er met de kop geschut. Tijdens het braken kan de snuit van de Baardagaam erg licht worden (wit kleuren). Vaak wordt er een onverteerde voedselbrok uitgebraakt. Het braaksel kan echter ook uit slijm en vocht bestaan.

Oorzaak:

Braken kan vele oorzaken hebben. Braken kan namelijk ook een symptoom zijn van een andere onderliggende ziekte. Een veel voorkomende oorzaak is voedselverstopping of overeting. Wanneer de dieren het voedsel onvoldoende verteren, vormt er zich een voedselbrij in het maag- darmstelsel (i.v.m. koudbloedig, kunnen ze alleen onder de warmtelamp verteren). Omdat de voedselbrij niet langs het darmkanaal kan worden afgevoerd, wordt de voedselbrij via de slokdarm naar buiten gebracht.

Behandeling:

Probeer de oorzaak van het braken vast te stellen en richt je op de behandeling hiervan. (sommige baardagamen kunnen juist gaan braken door verschillende soorten medicatie. Wanneer de medicatie uitgebraakt wordt, kan deze zijn werking in het lichaam niet doen. Raadpleeg de dierenarts, zodat deze de medicatie indien nodig via een injectie kan toedienen).

nike air force 1 low uv | Nike

 

 

 Deze website is mogelijk gemaakt door Amalgation webdesign / E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Amalgation 2015: All rights reserved