Pogona Vitticeps

Baardagaam/Bearded Dragon

Zoeken

Amalgation

Deze website is mede mogelijk gemaakt door Amalgation Webdesign.

Volg ons

Volg ons op Facebook of You Tube en bekijk meer van onze baardagaam video´s. 

Facebook: Baardagamen You Tube: Baardagamen

Uw advertentie

Advertentie ruimte

 

Gezondheidszorg baardagaam: Coccidiën / Coccodiose

Coccidiën / Coccodiose

Coccidiose zijn eencellige (inwendige) parasieten/organismes, die de darmwand beschadigen door een vermeerdering in de darm cel.

Symptomen:

Diarree (soms met bloed), soms ook uitdroging, verminderde eetlust en vermagering en lusteloosheid. Bij jonge dieren soms ook vermindering van groei. Het belangrijkste is te weten dat ze zich in de darmwand cellen in grote getallen vermeerdert en daarbij de darmcellen vernielen, ze komen dan vrij in de darm en kunnen bij het voedsel. De vorm die met de ontlasting wordt uitgescheden, wordt oocyste genoemd. De laatste kunnen we bij onderzoek van de ontlasting aantonen.

Oorzaak:

Coccidiën worden overgedragen door andere dieren of soortgenoten. Kan voorkomen bij jong baardjes waarbij de darmen (darmflora) niet goed ontwikkeld is.

Behandeling:

Ga met wat verse uitwerpselen, naar de dierenarts voor antibiotica. Door microscopisch onderzoek word een diagnose gesteld. In de ontlasting kunnen de oöcysten (ei- pakketten) van coccidiën gevonden worden indien een dier besmet is.

75% - تسوق أونلاين في السعودية مع خصم 25 , أحذية ازياء رياضية الجري للرجال , adidas copa mundials in color today schedule 2016 , نمشي | Nike

 

 

 Deze website is mogelijk gemaakt door Amalgation webdesign / E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Amalgation 2015: All rights reserved