Pogona Vitticeps

Baardagaam/Bearded Dragon

Zoeken

Amalgation

Deze website is mede mogelijk gemaakt door Amalgation Webdesign.

Volg ons

Volg ons op Facebook of You Tube en bekijk meer van onze baardagaam video´s. 

Facebook: Baardagamen You Tube: Baardagamen

Uw advertentie

Advertentie ruimte

 

Gezondheidszorg baardagaam: Flagellaten

Flagellaten

Problemen met flagellate zijn een van de meest voorkomende problemen bij reptielen en amfibieën. Evenals coccidiën zijn flagellaten eencellige (inwendige) parasieten/organismes, met één of meerdere flagellen. De flagel is een zweepvormige structuur waarmee het diertje zich voortbeweegt. Ze hebben haartjes, die de darmwand aantast en verhinderd het verteren van voedsel. Flagellaten vermeerderen zich door tweedeling van de cel. Naast flagellaten die geen schade aanrichten aan de gastheer, bestaan er ook flagellaten die de gezondheid van de gastheer wel aantasten. Flagellaten bevinden zich in de meeste gevallen in het darmkanaal van de gastheer. Een lage concentratie flagellaten in een dier is niet geheel abnormaal. Heel veel dieren hebben flagellaten in het darmkanaal, ook in grote aantallen, zonder daar schade van te ondervinden. Pas wanneer de weerstand daalt, spelen de klachten vaak op.

Symptomen:

Braken, verlies van eetlust (helemaal niet eten), vermagering, donkere ontlasting (vaak met slijm en erge stank) en vaak iets slomer dan normaal. Een zware infectie kan zelfs dodelijk zijn.

Oorzaak:

Vaak vinden deze hun oorsprong doordat de gastheer langere periode stress heeft of verzwakt is door b.v. een worminfectie. Flagellate kunnen via de huid en via de voeding bij de dieren naar binnen dringen waarna ze zich in de organen en darmen nestelen, flagellaten kunnen ook in het bloed voorkomen.

Behandeling:

Zet het dier onmiddellijk apart en raadpleeg een dierenarts. Behandeling met Flagyl is vaak nog mogelijk. Daarnaast zijn er nog vele andere middelen op de markt beschikbaar tegen flagellaten.

nike court royale mens white hair style chart , Botas Beige | Latest Nike Air Force 1 Shadow Trainer Releases & Instant Drops , IetpShops , nike tiempo leather turf 2010

 

 

 Deze website is mogelijk gemaakt door Amalgation webdesign / E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Amalgation 2015: All rights reserved