Pogona Vitticeps

Baardagaam/Bearded Dragon

Zoeken

Amalgation

Deze website is mede mogelijk gemaakt door Amalgation Webdesign.

Volg ons

Volg ons op Facebook of You Tube en bekijk meer van onze baardagaam video´s. 

Facebook: Baardagamen You Tube: Baardagamen

Uw advertentie

Advertentie ruimte

 

Gezondheidszorg baardagaam: leververvetting

Leververvetting

Bedenk dat de baardagaam in het wild weliswaar vet voedsel, zoals insecten, eet maar ook te maken heeft met magere tijden waarin hij beroep doet op zijn opgeslagen vetstoffen. In gevangenschap hoeft hij immers nooit of zelden terug te vallen op die opgeslagen voorraad. Hou dus zijn voeding afwisselend, met veel groenten en fruit.

Symptomen:

De baardagaam is te dik! Een dikke baardagaam is stevig en heeft een dikke staartbasis (Soms zelfs een verdikking/bult). Wanneer de baardagaam te dik is vorm zich vet rond de organen en vooral de lever. Hierdoor gaat de funcie achteruit, waardoor de baardagaam op een gegeven moment zijn conditie en eetlust verliest. In de ergste gevallen kan een baardagaam overlijden aan leververvetting.

Oorzaak:

Leververvetting wordt vaak veroorzaakt door een onevenwichtig dieet gedurende langere tijd vb. te veel (eiwit- vet rijke) insecten.

Behandeling:

Voorkom leververvetting door afwisselende voeding. Het is verstandig om volwassen baardagamen niet meer dagelijks voederdieren te geven, gezien ze anders te dik worden. Beter is ze om ze twee of drie maal per week insecten te geven en elke dag verse groente en fruit, gezien het natuurlijk voedsel, zoals al eerder vermeld. Een baardagaam die lijdt aan leververvetting moet dus afvallen. Soms is er echter onherstelbare schade in het lichaam aangericht.

Air Jordan 1 Low OG Neutral Grey (2021) (W) - nike free run womens 5.0 - 100 - CZ0775 | 572548C , buy cheap nike spizike , Where To Buy , michael jordan number 13 for sale , Converse Chuck Taylor Inequality Earthy Tones String

 

 

 Deze website is mogelijk gemaakt door Amalgation webdesign / E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Amalgation 2015: All rights reserved