Pogona Vitticeps

Baardagaam/Bearded Dragon

Zoeken

Amalgation

Deze website is mede mogelijk gemaakt door Amalgation Webdesign.

Volg ons

Volg ons op Facebook of You Tube en bekijk meer van onze baardagaam video´s. 

Facebook: Baardagamen You Tube: Baardagamen

Uw advertentie

Advertentie ruimte

 

Gezondheidszorg baardagaam: Mijten

Mijten

Mijten komen niet zo vaak voor bij baardagamen. Mijten  zien er uit als kleine (1 mm)  rode (bloedmijt), zwarte of bruine bolletjes en houden zich meestal schuil onder de schubben en/of huidplooien. Ze voeden zich met het bloed van je baardagaam. Deze zuigen zodanig het bloed op van hun gastheer dat ze ernstig verzwakken en/of infecties veroorzaken.

Symptomen:

Donker rode tot zwarte, 1mm grote, bultjes (mijten) zitten vaak in de huidplooi, onder schubben en in de oor opening.

Oorzaak:

Vaak worden ze door andere dieren (of bodembedekking) overgedragen.

Behandeling:

Er zijn veel verschillende methodes om de mijten te bestrijden, maar er zijn maar weinig methodes echt geschikt.. Zodra je ze opmerkt ga dan naar je dierenarts en deze zal je dan de geschikte medicatie geven.

Aangeraden is het aangetaste dier in quarantaine te plaatsen en het terra en de gehele inrichting grondig te ontsmetten (+anti mijt middel behandeling). (Er kan b.v. gekozen worden voor een anti- mijt middel als Frontline Spray (spray voor kittens). Spray het terrarium in en herhaal dit na 2 weken.)

nike court royale mens white hair style chart , Botas Beige | 811006 - Jordan XXX Black Cat - nike air max griffey 360 low - 010

 

 

 Deze website is mogelijk gemaakt door Amalgation webdesign / E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Amalgation 2015: All rights reserved