Pogona Vitticeps

Baardagaam/Bearded Dragon

Zoeken

Amalgation

Deze website is mede mogelijk gemaakt door Amalgation Webdesign.

Volg ons

Volg ons op Facebook of You Tube en bekijk meer van onze baardagaam video´s. 

Facebook: Baardagamen You Tube: Baardagamen

Uw advertentie

Advertentie ruimte

 

Gezondheidszorg baardagaam: Salmonella

Salmonella

Baardagamen (maar ook andere reptielen) kunnen drager zijn van de salmonella (bacterie). Omdat de baardagaam zelf niet ziek wordt van Salmonella, is het dus onmogelijk om te achterhalen of de deze de bacterie bij zich draagt. Ze kunnen de ziektekiemen echter wel overdragen (b.v. aan de mens). 

Iedereen kan dus in feite Salmonella oplopen. Let  goed op de ziektesymptomen bij de mens: diarree, koorts en buikpijn. De ziekte verloopt vaak ernstiger bij kinderen, ouderen, zwangere en mensen met een slechte afweer. Raadpleeg bij ziekte direct uw huisarts en vertel hem dat u reptielen in huis heeft, waardoor de kans op een besmetting met Salmonella aanwezig is. Voor mensen met een slechte weerstand, jonge kinderen en bij zwangerschap geeft het wel verhoogde risico's.

Symptomen:

Stinkende groene ontlasting. Verder kan men een salmonella besmetting alleen vaststellen met een onderzoek.  

Oorzaak:

Het wordt voornamelijk overgedragen door de uitwerpselen. Vooral na een periode van stress (verplaatsing, zwangerschap enz.) worden er meer bacteriën uitgescheiden.

Behandeling:

Om te voorkomen dat u of uw kinderen ziek worden van de baardagamen is een goede hygiëne dus vereist. Voorkom contact met de ontlasting. Het is  belangrijk om de handen goed te wassen met water en zeep of een goede desinfectans na het hanteren en het schoonmaken van het verblijf.  (Denk b.v. maar aan het schoonmaken, snijden en bakken van kip dit is ook al risicovol als het niet goed gebeurd). De dierenarts zal hiervoor een antibioticakuur voorschrijven. Maak de kuur helemaal af (zoals met alle antibioticum kuurtjes) ondanks dat de verschijnselen weg zijn.

nike-air-force-1-shadow-lucky-charms-dj5197-100-date-sortie | Design Your Own Sneaker - are nike roshe reprobate for basketball shoes 2017 - Custom Air Force 1 - FitforhealthShops

 

 

 Deze website is mogelijk gemaakt door Amalgation webdesign / E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Amalgation 2015: All rights reserved