Pogona Vitticeps

Baardagaam/Bearded Dragon

Zoeken

Amalgation

Deze website is mede mogelijk gemaakt door Amalgation Webdesign.

Volg ons

Volg ons op Facebook of You Tube en bekijk meer van onze baardagaam video´s. 

Facebook: Baardagamen You Tube: Baardagamen

Uw advertentie

Advertentie ruimte

 

Gezondheidszorg baardagaam: Uitdroging

Uitdroging

Uitdroging komt vaak voor bij jonge dieren. Jonge dieren kunnen geen vocht in hun staart opslaan, volwassen dieren wel. Jonge dieren overlijden snel als gevolg van uitdroging. Besproei de dieren daarom met een waterspuit (plantenspuit). Groente en fruit met veel vocht is ook goed om er bij te geven.

Symptomen:

De baardagaam ziet er een beetje zakkerig uit, de huid is niet mooi strak, maar een beetje zwabberig. Je kunt ook testen of je baardagaam is uitgedroogd. Pak de huid met twee vingers voorzichtig vast (duim en wijsvinger). Als de huid (bin. enkele sec.) weer teruggaat, is er niets aan de hand. Maar, als de huid rechtop blijft of erg lastig bijtrekt staan is je baardagaam uitgedroogd

Oorzaak:

Uitdroging komt door langdurig vochttekort. Stress kan ook voor uitdroging verzorgen

Behandeling:

Zorg in eerste instantie dat jonge baardjes voldoende gesproeid worden en volwassen een waterbak hebben, om uitdroging te voorkomen. Wanneer een baardagaam uitgedroogd is, moet er vocht toegediend worden. Wanneer de baardagaam niet in staat is zelf te drinken, kan er vocht via een pipet worden toegediend. 

Als dit allemaal niet lukt en het dier verkeerd al in ernstige staat wanneer u hem aantreft, ga dan naar de dierenarts zodat die een infuus kan toedienen.

adidas born original women costume for sale - تسوق تشكيلة اديداس اوريجينالز للرجال مع تخفيضات 25 , نمشي - 75% أونلاين في السعودية | nike air sport attack red bank blue Mid Linen - Grailify - nike sweet classic leather sneaker sandals

 

 

 Deze website is mogelijk gemaakt door Amalgation webdesign / E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Amalgation 2015: All rights reserved