Pogona Vitticeps

Baardagaam/Bearded Dragon

Zoeken

Amalgation

Deze website is mede mogelijk gemaakt door Amalgation Webdesign.

Volg ons

Volg ons op Facebook of You Tube en bekijk meer van onze baardagaam video´s. 

Facebook: Baardagamen You Tube: Baardagamen

Uw advertentie

Advertentie ruimte

 

Dwangvoeding baardagaam

Dwangvoeding

Soms moeten baardagamen onder dwang gevoerd worden. Dwangvoeding word alleen gegeven indien nodig. Probeer eerst de oorzaak van de voedselweigering weg te nemen. Dwang voederen is zeer stress verwekkend en mag alleen als laatste redmiddel worden toegepast. Als u niet zeker bent raadpleeg dan altijd uw reptielen arts. 

Er is speciale dwangvoeding beschikbaar of er kan zelf een voeding klaargemaakt worden (beste is om bij de dierenarts een speciaal poeder te halen). Het is belangrijk dat de voeding over veel voedingsstoffen beschikt, aangezien de baardagaam vaak kleine beestjes inneemt. Dwangvoeding is vloeibaar (vaak ook op temperatuur gebracht) en kan via een pipetje worden ingebracht. Vaak zit er een lekkere smaak en geur aan om de dieren uit te nodigen om te gaan eten.  

Een voorbeeld van een dwangvoeding die gebruikt kan worden is: Nutri grub en Nutri Burt of prutty bird (opfokvoer voor jong tamme vogels, met een zoetige geur en smaak).

Dwang voeden kan soms een hele klus zijn. Baardagamen kunnen zich stevig verzetten en met hun scherpe klauwen verwondingen aanbrengen aan de verzorger. Ook kunnen ze de kaken stevig op elkaar bijten (zie ook hanteren / fixatie)

Soms kan de voeding langs het bekje gesmeerd worden of op het puntje van hun bekje gedruppeld worden, zodat het baardje dit uit reactie zal oplikken. Meestal moet de voeding echter rechtstreeks in de bek gespoten worden. De baardagaam moet dit zelf doorslikken. Sommige baardjes verzetten zich en werken de voeding met hun tong naar buiten.

Wanneer het dwang voeden echt niet lukt, ga dan gelijk terug naar de dierenarts en laat daar een infuus met voedingsstoffen toedienen. Een baardagaam die ziek en/of zwak is en langere tijd niet eet en drinkt zal namelijk snel achteruit gaan. 

adidas born original women costume for sale - تسوق تشكيلة اديداس اوريجينالز للرجال مع تخفيضات 25 , نمشي - 75% أونلاين في السعودية | IetpShops - nike roshe one lava boys - Buy Online - Nike Air Force 1 for Women & Men

 

 

 Deze website is mogelijk gemaakt door Amalgation webdesign / E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Amalgation 2015: All rights reserved