Pogona Vitticeps

Baardagaam/Bearded Dragon

Zoeken

Amalgation

Deze website is mede mogelijk gemaakt door Amalgation Webdesign.

Volg ons

Volg ons op Facebook of You Tube en bekijk meer van onze baardagaam video´s. 

Facebook: Baardagamen You Tube: Baardagamen

Uw advertentie

Advertentie ruimte

 

Vervellen baardagaam

Vervellen

De Baardagaam zal regelmatig vervellen. Vervellen betekent; oude huid afwerpen om daarmee nieuwe onderliggende huid bloot te stellen. Vaak maken ze zich groot (opblazen/schotelen) en schuren langs objecten om van de losse huid af te komen. De baardagaam is tijdens de vervelling dof, maar na de vervelling zijn de kleuren mooi zichtbaar. Daarnaast is de eetlust tijdens de vervelling vaak slecht. 

Jonge baardjes vervellen elke 2 à 4 weken, bij volwassen baardjes is de tussenperiode groter. Ook vlak na een winterslaap, overplaatsen naar groter terrarium en kort na het leggen van de eieren vervellen de baardjes meestal.

Naarmate de dieren volwassen worden zullen ze steeds minder vaak een vervelling doormaken. De baardagaam is ongeveer na 1,5 jaar volwassen (uitgegroeid, groeit soms nog door in de breedte) en volledig ontwikkeld.

Er kunnen zich ook een aantal problemen voordoen tijdens de vervelling. We zullen hieronder een aantal punten beschrijven zoals waar je aan kunt herkennen dat een baardagaam aan problemen met de vervelling lijd en wat je er aan kunt doen. Vervellingsproblemen kunnen voor de baardagaam heel vervelend zijn. Daarnaast duiden de problemen met vervelling op een lage weerstand (ook niet goed voor de nieuwe onderhuid). 

Symptomen:

Vlak voor de baardagamen vervellen, verliezen ze hun eetlust. Enkele dagen voor de vervelling laat de oude huid al enigszins los, waardoor het dier een doffe kleur krijgt. De huid scheurt vanzelf los, waarbij de huid als velletjes van het lichaam komt.

Oorzaak:

Vervellingsresten kunnen duiden op een te droog terrarium, vitamine A gebrek, lage weerstand door parasieten of ziekte, onvolledige voeding.

Behandeling:

Wanneer de reptielen vervellen, help ze dan niet door het trekken aan de losse vellen, dit kan de onderliggende huid beschadigen. Beter is het de dieren te baden in lauw water. In ernstige gevallen kan eventueel een bad met h.a.c. gegeven worden of te benevelen. Om vervellingsresten los te krijgen helpt soms het te baden in soda. Geef indien nodig regelmatig een bad en extra vitamine A.

nike court royale mens white hair style chart , Botas Beige | Jordan 1 Retro High OG University Blue (PS) - 134 - AQ2664 - nike shox pet print pages for kids free dinosaur

 

 

 Deze website is mogelijk gemaakt door Amalgation webdesign / E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Amalgation 2015: All rights reserved